دسته بندی سمپاش های زراعی و باغی
سمپاش های زارعی
. سمپاش اتومایزر پشتی
. سمپاش میکرونر پشتی
. سمپاش تراکتوری بوم دار
. سمپاش توربینی زارعی
سمپاش های باغی
. سمپاش تلمبه ای ساده پشتی
. سمپاش کتابی اهرمی پشتی
. سمپاش پشتی موتوری لانس دار
. سمپاش فرغونی
. سمپاش زنبه ای
. سمپاش توربینی باغی
. سمپاش تراکتوری لانس دار
سمپاش فروغونی چیست ؟
نیروی محرکه سمپاش فرغونی از طریق موتور احتراقی بنزینی تامین می شود. اجزای تشکیل دهنده سمپاش فرغونی شامل مخزن در ظرفیت های مختلف ، پمپ و شلنگ می باشد . این دستگاه به منظور سمپاشی درختان مناسب خواهد بود به طوری که طول پاشش سم از طریق لانس قابل کنترل می باشد.
سمپاش ها دارای ظرفیت 100 و 200 لیتر به یک شاسی چرخدار متصل بوده و به آسانی در مزارع امکان تردد دارند . از همین رو این دستگاه به نام سمپاش موتوری چرخدار نیز شناخته شده است . معمولا پرتاب سم به میزان 15 مت و دبی جریان سم 10 تا 20 لیتر در دقیقه می باشد .استفاده از این سمپاش علاوه بر افزایش سرعت سمپاشی باعث صرفه جویی در مصرف سم خواهد شد.
ویژگی های فنی سمپاش فرغونی
نیروی محرکه پمپ این سمپاش از طریق یک موتور احتراقی بنزینی تامین می شود . سمپاش فرغونی و کلیه اجزای تشکیل دهنده آن روی یک شاسی چرخدار به شکل فرغون سوار شده است . از این شاسی چرخدار به منظور حرکت دادن سمپاش استفاده می شود . دستگاه فاقد چرخ که بدون حرکت ، ثابت و قابل حمل توسط کشاورز می باشد ، به نام سمپاش زنبه ای شناخته شده است .
اجزای تشکیل دهنده سمپاش فرغونی
اجزای تشکیل دهنده این سمپاش شامل مخزن تحت فشار ، شلنگ و قرقره و نازل بوده که کلیه آن ها بر روی یک شاسی سوار هستند.
. مخزن از جنس استیل ضد زنگ مقاوم و یا پلی اتلین با ظرفیت 120 تا 200 لیتر
. همزن هیدرولیکی
. موتور بنزینی تک سیلندر دو یا چهار زمانه با توان 3 تا 10 اسب بخار
. چرخ پنوماتیک به تعداد 3،2 و 4 عدد
. پمپ پیستونی با دبی جریان 10 تا 20 لیتر در دقیقه
. شیر تخلیه به منظور شست و شوی مخزن
. قرقره شلنگ جمع کن برای ممانعت از آسیب دیدن شلنگ در هنگام باز و بسته کردن
. لانس به طول یک متر
نحوه کار با سمپاش فرغونی
این سمپاش دارای 50 متر شلنگ بوده که قابل اضافه کردن می باشد. توصیه می شود محل قرارگیری سمپاش طوری باشد که میزان جابجایی به حداقل برسد و کل مساحت باغ در دسترس باشد . همچنین بهتر است سمپاش فرغونی در مسیرهای شیب دار و باتلاقی با وجود احتمال گیر کردن چرخ ها قرار داده نشود.
توصیه می شود پمپ سمپاش در حالت خشک کار نکند . سوراخ های تعبیه شده روی مخزن پمپ برای شلنگ رفت و برگشت به پمپ است به منظور آب بندی ،دو عدد واشر لاستیکی داخل مهره هرزگرد شلنگ ها قرار داده شود سپس شلنگ ها سر جای خود متصل گردد. سم از مسیر شلنگ رفت از مخزن مکیده شده و به پمپ وارد می شود . در صورت تغییر دبی سم خروجی توسط شیر تنظیم فشار ، سم اضافی از مسیر شلنگ رفت به مخزن برگشته و بدین ترتیب به صورت هیدرولیکی هم زده می شود.
یک سمت شلنگ سمپاش به پمپ متصل شده و سمت دیگر آن به لانس متصل می شود . محلول سم پس از عبور از صافی درون مخزن ریخته می شود . قبل از روشن کردن سمپاش ، موتور آن به مدت 5 دقیقه کنترل شود . سپس دستگاه روشن شده و دریچه گاز تا وسط حرکت داده می شود . پس از باز کردن ساسات ، هندل زده می شود .
بدین ترتیب موتور روشن شده و سم داخل مخزن توسط شیر برگشت جریان با آب هم زده می شود . سپس شیرهای سمپاشی در حالت باز قرار گرفته و دستگاه برای عملیات سمپاشی راه اندازی می گردد . با حرکت اپراتور با سرعت ثابت عملیات سمپاشی آغاز می شود . الگوی و زاویه پاشش از صفر تا 45 درجه متغیر بوده در قسمت انتهایی لانس قابل تنظیم می باشد .